0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталMakedonija.SlajderТема

Македонија и во 21 век без опсерваторија

Во поранешна Југославија кога се истражувало кои се најдобрите места за опсерватории, од пет, четири биле во Македонија. Но, до денес, земјава, единствена во регионот, заедно со Албанија, нема опсерваторија, а нашите професори трчаат по Бугарија и Србија да се „гребат“ за набљудување (на небото) три ноќи, од кои две се облачни.

Back to top button
Close
Close