EvropëEvropë.Portal

Salome Zurabishvili e mori funksionin presidente e Gjeorgjisë

Salome Zurabishvili (66) dha betimin me çfarë edhe zyrtarisht e ndërmori funksionin presidente e Gjeorgjisë.

Tbilisi, 17 dhjetor 2018 (MIA) – Salome Zurabishvili (66) dha betimin me çfarë edhe zyrtarisht e ndërmori funksionin presidente e Gjeorgjisë.

Ceremonia për marrjen e funksionit shefe e shtetit, e cila u emetua drejtpërdrejt në disa televizione, është mbajtur n kompleksin mbretëror “Batonis”, ish rezidenca e mbretit Iraklisi i Dytë (1720-1798).

Në ceremoni morën pjesë 1.600 mysafirë vendor dhe të huaj, mes të cilëbve edhe delegacione nga 55 vende.

Më 28 nëntor në Gjeorgji është janë mbatur raundi i dytë i zgjedhjeve presidenciale, ku kanë marrë çjesë kandidatë të pavarur Salome Zurabishvili, e mbështetur nga partia në pushtet Ëndrra gjeorgjiane dhe Grigor Vashadze, i mbështetur nga Partia kryesore opozitare Lëvizja e Bashkuar Kombëtare.

Samole Zurabishvili fitoi 59,52 për qind të votave.

 

Таг
Back to top button
Close
Close