0_Maqedoni.PortalPolitikëVideo deklaratë

Për luftë më efikase kundër korrupsionit, nevojitet përforcim i institucioneve dhe zbatim i ligjeve

Maqedonia rreth 20 vjet aktivisht punon në luftën kundër korrupsionit, por megjithatë ekziston ndjenja se punët janë në fillim. Vendi ka kornizë të mirë juridike, por mungon zbatimi i ligjeve, si dhe përforcimi i kapaciteteve institucionale. Ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit për pengimin e korrupsionit, të cilat janë në procedurë kuvendore, duhet ta përforcojnë efikasitetin dhe pavarësinë e Komisionit shtetëror për pengimin e korrupsionit, por po ashtu nevojitet edhe riekipimi i prokurorisë publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit dhe përkrahjes më të madhe financiare të institucionit.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close