0_Македонија.ПорталBiznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Димитровски: Во Македонија ќе остануваат се помалку инженери

Во Македонија и во сите држави од овој простор има се поголем недостиг од инженерски  кадар, а особено од добар професонален кадар со овластувања.  Тоа прашање Комората на овластени архитекти и инженери  не може да го решава  сама, туку тоа треба да се прави заедно со донесувачите на одлуките во државата, министерствата, стратегиските  центри за развој... Нашето чувство е дека во Македонија  во иднина ќе остануваат се помалку инженери , вели Миле Димитровски, претседател на Комората на овластени архитекти и инженери во интервју за МИА.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close