Kultura.SlajderИнтервјуКултураКултура.Портал

Михал Сегал Арнолд: Пишувањето за мене е поврзување со другите луѓе, со Создателот.

Пишувањето за мене е поврзување со другите луѓе, со Создателот. Но, кога почнав да пишувам за тоа како го изгубив татко ми, сфатив дека ако ја раскажам приказната како што беше, ќе биде многу кратка и безнадежна, бидејќи бев многу депресивна. Си реков: „Мора да најдам начин да се претворам себеси во приказнава во друга жена и мора да најдам некој начин да ѝ помогнам.“

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close