Paralajmërime

MIA Paralajmërime Maqedoni

Shkup - Seancë e Komisionit kuvendir Ligjdhënës-juridik. (Salla 10/9:30) Shkup - Vizitë e eurodeputetit Stelios Kuloglu dhe fitueses së Çmimit Nobël për paqe për vitin 2015 Videt Buçamaui:

17 dhjetor 2018

Shkup – Seancë e Komisionit kuvendir Ligjdhënës-juridik. (Salla 10/9:30)

Shkup – Vizitë e eurodeputetit Stelios Kuloglu dhe fitueses së Çmimit Nobël për paqe për vitin 2015 Videt Buçamaui:

  • Takim me kryetarin e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi. (Kabineti i kryetarit/10:45-11:05)
  • Takim me koordinuesit e grupeve të deputetëve. (Salla e Komisionit kushtetues/14:00-14:40)
  • Takim me grupin e pavarur të VMRO-DPMNE-së dhe koalicionit. (Salla e Komisionit Kushtetues/14:45-15:00)

Shkup – Kryeministri Zoran Zaev dhe sekretari i përgjithshëm i Qeverisë, Dragi Rashkovski do të mbajnë fjalim në debatin për gjetjen e zgjidhjes përfundimtare të problemit me mbeturinat nga pesticidi lindan në ish-fabrikën “Ohis”. (Qeveria/17:00, deklarata për media/16:50)

Shkup – Ministrja e Drejtësisë Renata Deskoska, përfaqësuesi i UNICEF-it, Benxhamin Perks, kryetari i Odës së avokatëve Lubomir Mihajlovski dhe kryetari i organizatës joqeveritare Lidhja për parandalim të delikuencës dhe delikuencës minorene Lazar Nanev do të nënshkruajnë Memorandum për bashkëpunim. (Salla solemne në Qeveri/10:30)

Shkup – Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Lupço Nikollovski do të mbajë konferencë për shtyp për konkursin e ri publik për dhënien me qira të tokës bujqësore në pronësi të shtetit, për sipërfaqe mbi tre hektarë. (Media qendra e Qeverisë/10:00)

Podgoricë – Zëvendësministri i Punëve të Jashtme Andrej Zhernovski do të marrë pjesë në takimin e Komisionit partner të SHBA-së-Karta e Adriatikur, në nivel të ministrave të punëve të jashtme të vendeve anëtare dhe vëzhguese të Kartës.

Shkup – Seancë publike e Gjykatës supreme të Republikës së Maqedonisë për procedurën për Jordan Mitrinovski. (Gjykata supreme, salla për gjykim nr.10, kati i 10-të/12:00)

Shkup – Konferencë për shtyp e Odës ekonomike të Maqedonisë në temë “Me propozim ndryshim të rregullativës deri në funksionim më të mirë të tregjeve të gjelbra”. (Oda ekonomike e Maqedonisë/11:00)

Shkup – Oda e kontabilistëve të Maqedonisë organizon konferencë “Funksioni dhe zbatimi i Ligjit për kryerjen e punëve të kontabilitetit”. (h. “Kontinental”/13:00)

Shkup – Drejtori i Agjencisë për zbulim, Zoran Ivanov, dekani dhe prodekani për shkencë dhe zhvillim i Fakultetit për siguri – Shkup, Nikolla Dujovski dhe Marjan Gjurovski do të mbajnë fjalim në fillimin solemn të programit për përsosmëri profesionale për zbulim në Fakultetin për siguri – Shkup dhe Agjencinë për zbulim të Republikës së Maqedonisë. (Agjencia për zbulim/9:30, mediumet të arrijnë më së voni deri në 9:20)

Ohër – Seancë përkujtimore me rastin e vdekjes së kryetarit të komunës së Ohrit Jovan Stojanoski. (Komuna e Ohrit, Salla e madhe/10:00)

Shkup – Këshilli i Qytetit të Shkupit do ta mbajë seancën e 23-të. (Qyteti i Shkupit/11:00)

Shkup – Euroambasadori Samuel Zhbogar dhe kryetari i komunës së Çairit, Visar Ganiu në mënyrë simbolike do ta inaugurojnë rrugën e “Jorganxhinjëve” në “Rruga evropiane”. (Çarshia e Vjetër e Shkupit/11:00)

Shkup – Konferencë për standarde për menaxhim të mirë në njësitet e vetëqeverisjes lokale në organizim të Qendrës për gazetari hulumtuese SKUP Maqedoni. (h. “Aleksandar Pallas”/10:00)

Shkup – Qendra për demokraci ekologjike “FLOROZON” nga Shkupi dhe Shoqata e Maqedonisë për mbrojtje gjatë punës, organizojnë debat publik “Mundësi dhe sfida për mundësimin e politikave për vende të shëndetshme të punës”. (TCC Grand Plaza/10:30)

Shkup – Promovim i doktorëve të shkencës të cilët kanë doktoruar në Universitetin “Shën Cirili dhe Metodi”- Shkup. (10:00)

___________________________________________________________________

***MIA njofton për vendin dhe kohën e ngjarjeve dhe nuk ndërmerr për obligim të rinjoftojë nëse ka ndryshime në afatet e paralajmëruara kohore**

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close