ОТС

Креиран првиот онлајн курс „Креирање на младински политики“

Фондацијата Претприемачки сервис за млади, овој месец, го креираше онлајн курсот „Креирање на младински политики“.

Број на објава:596/12/18
Датум:10.12.2018 
Нарачател:Чептер 4 Доо
E-адреса:t.stojcevski@chapter4.mk
Телефон:+38971257181
Клучни зборови:онлајн курс

Јакнење на капацитетите на граѓанските организации со цел унапредување на креирањето на младинските политики

 

 

Курсот е наменет за јакнење на капацитетите на граѓанските организации, на младите луѓе и на останатите чинители за активно вклучување во процесите за креирање младински политики и застапување.

Програмата на курсот, кој содржи вкупно 10 модули, нуди богата содржина преку која се објаснува што се младински политики, младинско учество и застапување, кои се процесите на креирање, мониторинг и евалуација на успешни младински политики. Содржините вклучуваат теоретски и практичeн дел и се обработени преку презентации, кои овозможуваат систематско запознавање со темите. Оваа методологија за онлајн учење овозможува активно учество на учесниците, бидејќи секоја целина нуди можност за проверка на знаењето и практична имплементација преку важби и задачи.

Онлајн курсот, бесплатно и со претходна регистрација, е достапен на следниот линк:  http://pretpriemacedu.mk/?p=7053  

Проектот „Јакнење на капацитетите на граѓанските организации со цел унапредување на креирањето младински политики“ е финансиран од Европската унија а имплементиран од ПСМ Фондација и МКЦ Битола.

За повеќе информации:

Елена Тимчева, elena.timcheva@yes.org.mk, тел: 02 3103 660

 

Содржината на оваа објава е единствена одговорност на Фондацијата за Претприемачки сервис за млади и на никој начин не може да се смета дека ги претставува ставовите на медиумот кој ја објавува.

Проектот е имплементиран од Фондација за Претприемачки сервис за млади и Младински културен центар Битола. Овој ПР текст и неговата објава се подготвени со поддршка на Европската унија. Содржината на оваа објава е единствена одговорност на Фондацијата за Претприемачки сервис за млади и на никој начин не може да се смета.

Проектот е финансиран од Европската Унија                             Имплементиран од

                                                           

 

МИА – ОТС Комерцијални соопштенија 

Напомена: Оригинален текст. За содржината е одговорен нарачателот.

Таг
Back to top button
Close
Close