0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualePolitikë

Debat në Qeveri për zgjidhjen e problemit me mbeturinat nga lindan në “Ohis”

Debat për gjetjen e zgjidhjes përfundimtare të problemit me mbeturinat nga pesticidi lindan në ish-fabrikën "Ohis" do të mbahet sot në Qeveri.

Shkup, 17 dhjetor 2018 (MIA) – Debat për gjetjen e zgjidhjes përfundimtare të problemit me mbeturinat nga pesticidi lindan në ish-fabrikën “Ohis” do të mbahet sot në Qeveri.

Në debat fjalim hyrës do të kenë kryeministri Zoran Zaev dhe sekretari i përgjithshëm i Qeverisë.

Lindani nga viti 2009 është i ndaluar për prodhim. Bëhet fjalë për pesticidë, i cili është përdorur më herët  në bujqësi. Pluhuri i bardhë për pesticid, i cili më herët është përdorur në bujqësi. Pluhuri i bardhë ka shërbyer si insekticid. Me ndarjen e tij nga komponimet tjera është krijuar sasi e madhe e mbeturina toksike, që është deponuar në qiell të hapur. mb/

Таг
Back to top button
Close
Close