0_Maqedoni.PortalMakedonija.SlajderPolitikëVideo deklaratë

Analizë: Investimi i shtetit tek fëmijët jep rezultate, duhet shpenzim i mençur i mjeteve

Investimi i shtetit tek fëmijët në shtatë vitet e fundit është rritur në shumë absolute, por nuk e ndjek zhvillimin e ekonomisë, gjegjësisht përqindja e BPV-së që ndahet për këtë sferë është zvogëluar, tregojnë rezultatet e analizës së Finance Think - Institutit për Hulumtime Ekonomike dhe Politike, Shkup në bashkëpunim me zyrën e UNICEF-it. Investimet tek fëmijët po i japin rezultatet, por prandaj nevojitet politikë edhe për shpenzim më të madhe dhe më të mençur të mjeteve për zhvillimin e fëmijëve, me qëllim që ata të rriten dhe të kontribuojnë në shoqëri.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close