0_Web_АктуелноАнализаБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Над 80 проценти од возилата ќе добијат црвена или жолта еколепенка

Со црвени, жолти и зелени лепенки на возилата ќе се намалува аерозагадувањето во Скопје. Еколошкото категоризирање на возилата е една од првите поконкретни долгорочни мерки што ги планира Владата за активна борба против загадувањето на возухот, за што предложи измени и дополнувања на Законот за возила

Back to top button
Close
Close